2022-05-22 11:33:13• hírek • Bede Emőke

A gyorshajtók után az ittas és agresszív sofőrökre is lecsapott a rendőrség

A pénteki ellenőrző akciót követően szombaton sem pihentek a közlekedési rendőrök: ez alkalommal Szatmárnémetiben szerveztek razziát, melynek célkeresztjében az ittas vagy kábítószer hatása alatt álló autóvezetők álltak.

Nem engedték azonban szó nélkül tovább azokat az autósokat sem, akik a nemrégiben törvény által is definiált „agresszív vezetői magatartást” gyakorolták, hiszen sok esetben az ilyen sofőrök is valós veszélyt jelentenek a forgalom többi résztvevőjére.


Az ellenőrző akció nyomán 11 autóvezetői engedélyt függesztettek fel: 9-et ittas vezetésért, 2-t pedig az említett agresszív stílus miatt. Két sofőr azonban nem úszta meg ennyivel: egyikükkel szemben ittas, a másikkal szemben pedig pszichoaktív szer hatása alatti vezetés miatt büntetőeljárást kezdeményeztek.


A közlekedésrendészeti osztály ismételten felhívja a járművezetők figyelmét, hogy kötelesek pontosan betartani a hatályos KRESZ-t, amennyiben pedig valaki szabálysértést vagy bűncselekményt követ el, hatékony ellenlépésekre számíthat a hatóság felől.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: